Cei doi bărbați care au jefuit o farmacie din sectorul Buiucani al capitalei, la sfârșitul lunii octombrie, au fost identificați și reținuți de către oamenii legii. Aceștia s-au dovedit a fi în vârstă de de 31 de ani și 42 de ani, originari din Căușeni și Tiraspol, anterior certați certați cu legea, dar și ar fi jefuti armat sucursala unei companii de creditare din proximitatea Gării Feroviare.

În primul caz infracțiunea a fost comisă de către indivizi la data de 27 octombrie, într-o farmacie amplasată pe str. Alba Iulia, din sec. Buiucani. Făptașii prin acces liber au intrat în farmacie și profitând de faptul că angajata este de una singură, au imobilizat-o, legându-i mâinile, după care în mod deschis au sustras din aparatul de casă, mijloace bănești în sumă de 3 424 lei, părăsind imediat locul comiterii infracțiunii.

În al doilea caz polițiștii au fost sesizați la data de 31 octombrie, de către angajata unei companii de creditare nebancară, amplasată pe str. I. Gagarin, comunicând că a fost amențată cu un pistol iar din safeu au fost sustrase mijloace bănești.

La fața locului polițiștii au stabilit că un individ sub pretextul obținerii unui credit prin acces liber a intrat în oficiu și amenințând angajata cu aplicarea unui pistol i-a legat ultimei mâinile apoi din safeu a sustras suma de 243 772 lei, cauzând un prejudiciu material considerabil. Ulterior, cu banii sustrași a ieșit afară, unde era așteptat de al doilea individ și împreună au plecat într-o direcție necunoscută.

În ambele cazuri acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru ,,Jaf” și ,,Tâlhărie”,  iar pentru faptele comise conform legislației în vigoare ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani .

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.