Portalul de știri Deschide.MD își asumă responsabilitatea pentru republicarea și mediatizarea unei informații neverificate din surse suficiente și credibile. Echipa redacțională își cere scuze față de cititorii site-lui și partea vizată în ancheta jurnalistică, „VALAN ICC”, publicată pe data de 12 noiembrie 2020.

Prin urmare, secvența din materialulGaiciuc este și partener de afaceri al companiei în domeniul aviației civile „VALAN”. Companiile în cauză, sub patronajul lui Victor Gaiciuc și Alexandr Zagrebelnîi (proprietarul „VALAN”), sunt implicate în scheme de îmbogățire ilicită și spălare de bani. Astfel, compania „VALAN”, în baza unor contracte dubioase, operează zboruri cu elicoptere și aeronave în mai multe țări de risc. Pentru realizarea anumitor zboruri neoficiale în zone necontrolate sau de conflict armat (în afara contractelor), „VALAN” obține bani în numerar care sunt depozitați pe conturi ale companiilor off-shore, înregistrate în unele țări din Golful Persic”, nu are un substrat factologic, iar informația adevărată reflectă următoarele:

„Compania aeriană „Valan International Cargo Charter” are semnate contracte importante aflate în derulare cu organizatii și instituții internaționale cum ar fi: Organizația Națiunilor Unite; MAG DS Corp/MAG Aerospace. Antreprenor principal al Guvernului SUA în spațiul aerian al Republicii Islamice Afganistan. Întreaga activitate a companiei este strict monitorizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă din republica Moldova. Mai mult ca atât, fiecare aeronavă ce operează zboruri, este dotată cu echipament special ce permite în regim real Autorității Aeronautice Civile să identifice locul real de aflare al oricărei aeronave operate.”