Salvatorii din Republica Moldova au beneficiat de un lot de echipament necesar pentru intervenții în situații de risc, în valoare de peste 128 de mii de euro, oferit în cadrul unui proiect moldo-polonez. Lotul conține truse de prim ajutor, paturi pliante, măști de protecție, tărgi de evacuare, corturi, instrumente de intervenție și altele necesare misiunilor de salvare, transmite IPN.

Ceremonia oficială de finalizare a proiectului a avut loc astăzi, 25 noiembrie, la Centrul Republican de Instruire al IGSU din Chișinău. În cadrul evenimentului a avut loc și înmânarea, din partea Fundației Corpului Medical Maltez din Polonia, a lotului de echipament de prim ajutor în situații de risc.

În cadrul proiectului, peste 120 de salvatori și pompieri din Republica Moldova au participat la un curs de instruire în domeniul primului ajutor calificat. Lecțiile teoretice și practice au fost moderate de formatori polonezi. La acest curs angajații IGSU au făcut schimb de experiențe și au ridicat nivelul performanțelor.