UPDATE: Direcția de Poliția a mun. Chișinău informează că, urmare a verificării clădirii cât și a adiacentul Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru "Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare. Conform legislației individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială

Polițiștii și geniștii din Chișinău au fost puși în alertă, după ce o persoană necunoscută a comunicat despre existența unui obiect explozibil în incinta Judecătoriei Buiucani. Preliminar, se cunoaște că la fața locului au intervenit toate serviciile specialziate, oamenii au fost evacuați din clădire, iar zona a fsost încercuită.