Au apărut noi detalii despre bărbatul care a fost ucis astăzi în localitatea Plop-Știubei, din raionul Căușeni. În această dimineață, acesta împreună cu concubina sa de 30 ani și un bărbat de 28 ani, au fost la un vecin pe care l-au ajutat la lucru în gospodărie, iar în drump spre casă s-au luat la ceartă din cauza concubinei victimei.

Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că, după ce au consumat alcool împreună, între cei doi bărbați a început un conflict din motiv de gelozie în raport cu concubina celui de 39 ani.

„Cearta a trecut în bătaie și bărbatul de 39 ani i-a aplicat o lovitura concubinei sale apoi și bărbatului de 28 ani i-a aplicat câteva lovituri. Certându-se au plecat spre casă. În drum spre casă, certurile au continuat, Victima a încercat de mai multe ori să-și lovească concubina. La un moment dat, bărbatul de 28 ani s-a întors în gospodăria vecinului de unde plecase luând un cuțit de bucătărie apoi a revenit la locul unde rămăsese cei doi. Aceștia din urmă continuau să se certe, chiar și se îmbrânceau. În acest moment, bărbatul de 28 ani i-a aplicat o lovitură în regiunea gîtului celui de 39 ani. În consecință acesta a decedat”, ne-a spus Vetcu.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pentru Omor intenționat săvârșit cu premeditare, iar bănuitul a fost reținut pentru 72 ore.