În centrul Chișinăului va fi amenajat și în acest an Pomul de Crăciun. Însă, din cauza pandemiei COVID-19, în acest an nu vom avea târg de Crăciun și iarmaroace.

„Târguri și iarmaroace de Crăciun nu vom organiza din cauza crizei pandemice, dar eu cred că atmosfera sărbătorilor de iarnă trebuie să persiste. Tradițional, Pomul de Crăciun va fi amenajat în centru, cel mai probabil în Parcul Catedralei în fața Arcului de Triumf, iar în scuar vor fi amplasate decorațiuni”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, pretorii vor prezenta un concept de amenajare a tuturor parcurilor și scuarurilor din sectoare, ținând cont de situația pandemică, cu păstrarea tuturor normelor și rigorilor actuale, luând ca exemplu acțiunile altor țări în această perioadă.

„Acest lucru presupune instalarea unor brazi, decoruri minime și fără zone de comerț, pentru a evita aglomerațiile.  Vin cu un apel către toată lumea, de a păstră distanța și regulile de protecție atunci când vor vizita aceste locații”, a mai scris Ceban.