Ministrul MAI, PAvel Voicu, le-a mulțumit ofițerilor care au participat astăzi la eliberare celor trei copii luați ostatici de către tatăl lor în localitatea Mereni din raionul Anenii Noi.

Voicu scrie pe pagina sa de Facebook că în timpul intervenției Poliției, individul a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, tocmai de asta a decis să mearg la fața locului personal.

„Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițiști”, scrie Voicu.

Ministrul MAI, în același mesaj, menționează și despre faptul că polițștii, cu riscul de a pune în pericol propria viață,  au intervenit în forță și au reținut făptașul, iar unul din ei, în timpul intervenției a fost rănit la braț.

Aici vom menționa că Deschide.MD a scrise despre faptul că ofițerul rănit este nimeni altul decât Igor Zglavuța, șef-adjunct al INI.

EXCLUSIV (VIDEO) // Filmul luării de ostatici de la Anenii Noi. Ofițerul care a salvat copilul și a fost rănit este șeful-adjunct al INI

În postare sa, Pavel Voicu a venti și cu un mesaje de mulțumire pentru cei care au participat la operațiunea de eliberare a ostaticilor pentru că au dat dovadă de curaj și de profsionalism, dar și că în semn de apreciere îi va menționa cu distincții MAI.

„Din numele echipei MAI, mulțumesc șefului IGP, Sergiu Paiu care a fost prezent la fața locului și angajaților Poliției pentru reacția promptă, curajul și profesionalismul de care au dat dovadă. Datorită lor cei trei copilași sunt în afara pericolului, iar persoana reținută și cercetată penal. Faptele ofițerilor sunt demne de apreciere și recunoștință și pentru operațiunea de astăzi le mulțumim și în semn de apreciere îi vom menționa cu distincții MAI”, scrie miniastrul Afacerilor Interne.

EXCLUSIV (VIDEO) // Luare de ostatici, la Anenii Noi. Momentul când intervin mascații, iar șeful IGP îl salvează pe unul dintre copii

UPDATE (VIDEO) // Luare de ostatici, la Anenii Noi. Mascații de la Fulger au luat casa cu asalt. Atacatorul este un fost militar