Au apărut noi detalii despre cazul luării de ostatici din localitatea Mereni, Anenii Noi. Potrivit oamenilor din localitate, cel care și-a luat ostatici cei trei copii și amenința că-i omoară, este un tânăr de 24 de ani, fost militar, și care este certat cu legea de mai mult timp, iar astăzi urma să se prezinte pe banca acuzaților într-un dosar pentru omor din imprudență săvârșit anul trecut. Totodată, potrivit Inspectoratului General al Poliției, ofițerul care a fost rănit în timpul operațiunei de salvare a copiilor și reținere a atacatorului, s-a dovedit a fi nimeni altul decât însăși Igor Zglavuța, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații.

Tânărul de 24 de ani, M.Ț, a venit în această dimineață la soția sa, cu care are doi copii, dar nu mai locuiesc demult împreună, ca să o convingă să se prezinte astăzi în ședința de judecată în calitate de martor al apărării.

El urma să fie judecat astăzi pentru un omor comis din imprudență în 2019. Victima atunci ar fi fost socrul său. Un alt dosar în care este vizat M.Ț. este pentru agresiune în familie, după ce și-ar fi snopit în bătaie soția.

Femeia era acasă împreună cu nașa sa și cei trei copii, o fetiță de un anișor, un băiețel de patru ani, dar și o fetiță de șapte ani. Tânărul este tatăl celor doi copii mai mici, adică al fetiței de un anișor și al băiatului de patru ani.

Soția sa a refuzat categoric să se prezinte în judecată pentru a face declarații în apărarea acestuia, iar din acest motiv între cei doi s-a iscat o ceartă. Nașa lor a încercat să intervină, însă tânărul a rănit-o la gât cu un cuțit. La fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, dar și a poliției. Soția sa a reușit să iasă din casă, însă a apucat doar să fugă în brațe cu fetița de un anișor. Ceilalți doi au rămas pe loc și au fost luați ostatici.

Tânărul, înarmat cu un cuțit a amenințat că-i va ucide pe cei doi copii. Forțele de ordine s-au mobilizat imediat după ce au fost alertate despre acest caz, iar la fața locului au intervenit mascații de la FULGER, angajații IP Anenii Noi, șeful IGP, Sergiu Paiu, șeful-adjunct al INI, Igor Zglavuța, dar și Pavel Voicu, ministrul MAI.

Sursele Deschide.MD din teritoriu, care au fost la fața locului, ne-au declarat că după câteva ore bune de negocieri, timp în care atacatorul ba ceda - ba nu, în locuință au intrat șeful IGP, Sergiu Paiu, șeful adjunct al INI, Igor Zglavuța, dar și Nicolae Hordonenco, angajat INI. 

„Tânărul își ținea băiețelul de patru anișori cu antibrațul încleștat în jurul gâtului, iar cu cealaltă mână ținea un cuțit la gâtul copilului. Pentru o fracțiune de secundă acesta a retras cuțitul de la gâtul copilului, iar șeful-adjunct al INI, a dat dovadă de profesionalism, a analizat situația și a intervenit brusc, aruncându-se asupra tânărului înarmat cu cuțit pentru a-l imobiliza. Tot atunci, Sergiu Paiu, l-a smuls pe copil din brațele atacatorului și a ieșit afară. Ulterior, mascații de la Fulger au luat locuința cu asalt”, ne-a spus interlocutorul nostru care a solicitat să-i fie păstrat anonimatul.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că în urma operațiunei copii au fost salvați, însă din nefericire un angajat al INI a fost rănit și transportat la spital. 

Bețivu a confirmat faptul că ofițerul rănit este Igor Zglavuța, șef-adjunct al INI, însă a evitat să ne ofere mai multe detalii despre starea de sănătate a acestuia. La rândul său, nici Zglavuța nu a binevoit să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD.

Amintim că Igor Zglavuța a fost numit șef-adjunct al INI anul acesta, anterior acesta deținut funcția de șef al Direcției Crime Grave din cadrul INI.

EXCLUSIV (VIDEO) // Filmul luării de ostatici de la Anenii Noi. Ofițerul care a salvat copilul și a fost rănit este șeful-adjunct al INI

EXCLUSIV (VIDEO) // Luare de ostatici, la Anenii Noi. Momentul când intervin mascații, iar șeful IGP îl salvează pe unul dintre copii

UPDATE (VIDEO) // Luare de ostatici, la Anenii Noi. Mascații de la Fulger au luat casa cu asalt. Atacatorul este un fost militar

Ministrul MAI, Pavel Voicu, despre operațiunea de la Anenii Noi: „Faptele ofițerilor sunt demne de apreciere și recunoștință”