Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia unor imagini video cu operațiunea mascaților în localitatea Mereni, din Anenii Noi, unde un bărbat și-a luat ostatici cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani, și amenința că-i omoară dacă soția sa nu revine acasă. La fața locului a intervenit ministrul MAI, Pavel Voicu, dar și Sergiu Paiu, șeful IGP.

Din imagini se vede când mascații de la Fulger iau cu asalt locuința, se aud focuri de armă, iar Sergiu Paiu, șeful IGP, fuge în brațe cu unul dintre cei trei copii ținuți ostatici.

Potrivit Dianei Fetco, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru că bărbatul era fost militar și era bine pregătit.

Mai mult, sursele Deschide.MD, susțin că în urma operațiunii, unul dintre copii a fost ușor rănit pe obraz, dar și un angajat al Inspectoratului Național de Investigații. Ultimul a fost transportat la spital.

Amintim că în această dimineață, în jurul orei 06:00, oamenii legii au demarat o operațiune specială, după ce un bărbat și-a lovit nașa cu un cuțit în regiunea gâtului, dar și i-a luat ostatici pe cei trei copii ai săi.

Datorita intervenției prompte a Ministrului afacerilor interne, Șefului poliției Naționale, polițiști și mascații de la BPDS „Fulger” aflați la fața locului, în jurul orei 8.45, copii au fost eliberați, iar agresorul imobilizat.

Copiii sunt în afara oricărui pericol, primind consiliere psihologică din partea specialiștilor.

UPDATE (VIDEO) // Luare de ostatici, la Anenii Noi. Mascații de la Fulger au luat casa cu asalt. Atacatorul este un fost militar