„Am sindromul Down, am dreptul la viaţă” - cu acest generic, peste 160 de părinţi şi copii au beneficiat de mai multe instruiri în cadrul cărora au învăţat de la specialişti cum să acţioneze în cazul când copiii lor sunt diagnosticaţi cu această maladie, relatează TRM.

Activităţile au fost organizate în cadrul unui proiect realizat de Asociaţia Obştească „Sunshine”. Programul a presupus şi distribuirea mai multor pliante informative cu metode de intervenţie în cazul copiilor-soare.

„Părinţii au beneficiat de suport psihologic şi informativ în ceea ce ţine de drepturile sale şi paşii pe care trebuie să-i urmeze şi ce trebuie să facă în momente dificile. A fost realizat un vis al asociaţiei, anume un îndrumar pentru părinţi. Noi am repartizat deja aceste îndrumări în maternităţile din Chişinău. Marea majoritate a părinţilor întâmpină foarte mari probleme din cauză că nu sunt susţinuţi şi nu ştiu unde să se ducă şi ce să facă în momentul când copilasul se naste şi are suspiciune la Sindromul Down”, a declarat Ala Burlaca, preşedinta Asociaţiei Obşteşti a persoanelor cu sindrom Down din Republica Moldova, „Sunshine”.

Proiectul a fost susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană şi Ambasada Suediei în Republica Moldova.