„Camerele de luat vederi” ale lui Veaceslav Platon au ajuns la Procuratura Municipiului Chișinău, iar oamenii legii investighează materialele.

Reprezentanții serviciului de presă al Departamentului Instituții Penitenciare au declarat pentru Deschide.MD că în urma percheziției efectuate săptămâna trecută în celula lui Veaceslav Platon, învinuitul a predat benevol două cutii metalice, meționând că sunt camere luat vederi. Ulterior acestea, împreună cu materialele întocmite, au fost transmise către procuratura Chișinău, care urmează să le examineze și să se pronunţe asupra acestui caz.
 
Procurorul Municipiului Chișinău, Igor Popa, a confirmat că materialele au ajuns la Procuratură și că a fost deschisă și o cauză penală.
„Într-adevăr, a fost așa situație când Veaceaslav Platon a predat niște obiecte care au fost găsite la el în celulă și care ar fi niște camere video. Noi urmează să verificăm modul cum au ajuns ele în celula acestuia pentru că deocamdată nu putem spune cum au ajuns. Acestea ar fi putut fi transmise de oricine, chiar și de avocat de ce nu. Sunt mai multe elemente care trebuie luate în considerare, noi urmează să investigăm și ulterior ne vom expune”, a declarat Popa.
Amintim că săptămâna trecută avocatul lui Platon a declarat că dupăc e a anunțat că în celula clientului său au fost găsite două camere de luat vederi, șeful Peniteciarului și încă două persoane au efectuat percheziții în celula acestuia. Totodată a fost întocmit un proces verbal.