A fost lansat proiectul „10 ani de parteneriat strategic România - Republica Moldova”, o platformă ce promovează 10 proiecte de succes implementate de România în Republica Moldova, în baza Parteneriatului Strategic de colaborare, care împlinește în acest an 10 de ani de existență.

Platforma a fost făcută publică de către Ambasadorul României în R. Moldova. Oficialul scrie că, la întrebarea „Ce a mai făcut România în R. Moldova?”, clasa politică răspunde diferit față de beneficiarii proiectelor. Cu toate acestea, există exemple concrete care contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor moldoveni.

„Pentru toți avem însă exemple concrete de reușite frumoase, menite să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor din Republica Moldova, la educația, sănătatea și prosperitatea lor, la susținerea parcursului european și la racordarea ireversibilă la spațiul occidental de valori (în care se respectă democrația, statul de drept și drepturile omului)”, conchide ambasadorul.

Proiectul „10 ani de parteneriat strategic România - Republica Moldova” este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. În animația CreativePedia veți regăsi mai multe detalii despre, gazoductul Iași-Chișinău, donația de autobuze școlare, ajutorul umanitar pentru combaterea Covid-19, proiectul SMURD, dar și proiecte locale cum ar fi Teatrul din Cahul, renovarea Sălii cu Orgă sau a Muzeului Național de Artă.