Ministerul Apărării al R. Moldova a venit cu un mesaj de Ziua Armatei Române, în care pune accent pe parteneriatul dintre Armata română și cea moldovenească.

”De Ziua Armatei Române, transmitem un gând bun camarazilor noștri de peste Prut și urări de sănătate, în special în această perioadă de pandemie!
Dragi colegi din Armata Română,
Un parteneriat solid se bazează pe încredere reciprocă, schimb de experiență și, desigur, pe fapte. Am participat împreună la exerciții internaționale, ne-am pregătit în conformitate cu cele mai bune practici în poligoane, am legat prietenii și am împărtășit din cele mai utile experiențe pe care le-am trăit în cariera militară.
Ne-ați fost și ne sunteți alături în diferite situații, oferindu-ne asistență în mai multe domenii vitale pentru sectorul de apărare, inclusiv instruire, protecție socială, învățământ militar.
La ceas aniversar, ne exprimăm toată gratitudinea și sperăm la o colaborare la fel de frumoasă în continuare!
La mulți ani!”, este mesajul Ministerului Apărării al R. Moldova. 

Amintim că, în fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 al României din 1 octombrie 1959.

Ziua Armatei României este marcată prin arborarea Drapelului naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea de ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţiuni şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării, potrivit www.mapn.ro.

Militarii români din teatrele de operaţiuni sărbătoresc, de asemenea, Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai statelor partenere.

În acest an, manifestările sunt organizate în format restrâns cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară în vederea prevenirii infectării şi transmiterii virusului SARS-CoV-2.