Mai multe scaune cu rotile, donate de cetățenii din România, au ajuns la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități mintale din satul Bădiceni, raionul Soroca. Donațiile au fost făcute de Asociația „Tighina” din București, în frunte cu președintele, doctorul Alexei Paluță și au fost repartizate în teritoriul, celor care au nevoie de ele, de către Preotul Sorin Huluță de la Mitropolia Basarabiei.

 

Un alt scaun scaun cu rotile a ajuns la domnul Ion S. din Vădeni, Soroca. Acesta s-a arătat bucuros că Mitropolia Basarabiei s-a gândit și la el și că românii din România au intrat în curtea casei cu daruri multașteptate.

 

O altă doamnă din satul Vădeni, Soroca, la care a ajuns un scaun cu rotile, inițial a crezut că darul a fost făcut de Igor Dodon. Despre aceasta relatează Viorel Burlacu pe pagina sa de Facebook. 
„Dna Aurica C. din satul Vădeni, Soroca, ne-a amuzat un pic. La început ne-a luat la rost:
- De 6 ani tot cerem de la raion să ne ajute și iaca, numai amu, în sfârșit am fost auziți! Bravo Dodon!
- Stați un pic, îi zice preotul Sorin Huluță, scaunul cu rotile este de la București, cetățenii români au strâns bănuți și au făcut posibilul și imposibilul ca acest cărucior să ajungă la Dstră.
Dna Aurica nu crede, cere documente”, scrie Burlacu. 
 
Și Cristi C. din satul Vădeni, Soroca, a beneficiat de un scaun cu rotile. Băiatul a avut de trecut printr-un accident rutier care i-a schimbat viața totalmente. 
„România, Mitropolia Basarabiei, Asociația ”Tighina” de la București, doctorul Alexei Paluță, Preotul Sorin Huluță și fiecare cetățean român este alături de Cristi. Mulțumim fiecărui cetățean român din Țară că ați adunat bănuț cu bănuț pentru a dărui mersul. România ajută Basarabia!”, se arată într-un alt mesaj al lui Burlacu.