Hotărârea Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică din 17.10.2020, prin care se anunțase Cod Roșu în raionul Rîșcani a fost abrogată. Anunțul a fost făcut de către Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani, pe pagina sa de Facebook. Prin noua hotărâre, a fost instituit COD Roșu de COVID-19, dar fără restricțiile anunțate astăzi.

“La moment sunt în concediu, iar restricțiile care s-au propus de a fi adoptate urmează a fi discutate cu toți factorii de decizie, astfel încât mecanismul de implementare a prescripțiilor să nu afecteze grav activitatea cetățenilor. Săptămâna viitoare ne v-om întruni pentru a decide la rece măsurile de precauție. Vă doresc sănătate la toți și păstrați emoțiile în albia pozitivă, indiferent de opțiunea politică. Virusul nu alege culoarea, fiți curați la suflet”, a transmis Secrieru.

Amintim că în conformitate cu decizia adoptată astăzi și care a fost anulată, pentru 14 zile, în raionul Rîșcani urmau să fie interzise toate ceremoniile( nunți, cumătrii, zile naștere dar și alte evenimente), evenimentele religioase, în afară de înmormântări și botezuri, dar și acestea să fie demarate în prezența a nu mai mult de 10 persoane. 

Prin aceeași decizie se anunțase că transportul public nu va circula în zilele de weekend, dar și că vor fi anulate toate evenimentele sportive și culturale.

Totodată, din data de 22 octombrie, urma să fie sistată activitate tuturor piețelor din raion, dar și a cafenelelor, barurilor, restaurantelor și sălilor de fitness.

DOC // Cod Roșu de pandemie COVID-19 într-un raion din nordul R.Moldova