Mai mulți trecători au sărit în ajutorul unui polițist care a fost atacat în stradă de o persoană în stare de ebrietate. Cel puțin asta reiese din imaginile video care ne-au fost expediate pe adresa redacției de către un martor ocular.

Potrivit autorului video, totul s-ar fi petrecut noaptea trecută pe o stradă din secotrul Botanica al capitalei. Individul era în stare de ebrietate și l-a acostat pe polițist, apoi l-a lovit, iar ultimul a utilizat un procedeu de luptă pentru al pune la sol.

Ulterior, în ajutorul polițistului au sărit câteva persoane care treceau prin preajmă pentru al ajuta pe omul legii să-l imobilizeze pe agresor.

Din același filmuleț, se aude când polițistul le cere celor care i-au sărit în ajutor să nu-l lovească pe individ.

Solicitat telefonic, Alexei Grosu, șef-adjunct al INSP, cu referire la acest caz, a declarat pentru Deschide.MD, că polițistul, în vârstă de 29 de ani, era în afara orelor de muncă și se deplasa spre domiciliu, când a fost atacat de către un tânăr de 31 de ani.

„La fața locului a fost solicitat intervenția unui echipaj de poliție, iar cazul este documentat de către angajații IP Botanica”, a specificat Grosu.

Mai mult, șeful-adjunct al INSP, a ținut să mulțumească celor care nu au trecut indiferenți pe alături și că i-au sărit în ajutor polițistului.