Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează despre trecerea în neființă, la 13 octombrie 2020, a lui Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, din cauza infecției COVID-19. ANSP exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor.

ANSP preciează că Nicolae Gorcinschi s-a născut în anul 1942. A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău în anul 1972. Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi de șef al secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Din anul 2013 a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. Activitatea profesională a lui Nicolae Gorcinschi a fost apreciată pe parcurs cu diplome și distincții din partea Ministerului Sănătății, Consiliului Raional Soroca și a Primăriei orașului Soroca.