Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, a actualizat, în cadrul ședinței de astăzi, lista localităților pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”. Astfel, în afară de raionul Hâncești, Leova și Soroca unde alerta este sub cod protocaliu, în toate raioanele este stabilit cod roșu

Potrivit hotărârii, se instituie, începând cu 13 octombrie 2020, stare de urgenţă în sănătate publică în unităţile administrativ - teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, conform Anexei, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, calculaţi şi prezentaţi de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Totodată, începând cu 13 octombrie 2020, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciul Vamal, prin Ordin comun vor stabili regimul de activitate a punctelor de trecere a frontierei de stat, ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul ţării şi în afara acesteia sau, după caz, vor decide asupra necesităţii sistării sau reluării activităţii punctelor de trecere a frontierei de stat în condiţiile art. 11 alin.(6)