Hramul orașului Chișinău va fi sărbătorit altfel în acest an, în contextul pandemiei de COVID-19. Deocamdată nu a fost luată o decizie finală privind programul evenimentelor care vor fi organizate, însă primarul general Ion Ceban anunță că de Hramul Capitalei vor fi prezentate valorile frumoase, și că nu ne reprezintă „beția și consumul de frigărui”, cum se întâmpla în fiecare an.

„Această zi are mare însemnătate pentru noi toți. În diferite sectoare al Capitalei avem evenimente planificate. Nu a fost luată o decizie finală vizavi de organizarea acestora, dar să știți că ne-am propus cu totul alt program, care să reprezinte municipalitatea. Nu „un mare șașlâc”, așa ucm ne-am obișnuit până acum, și nu doar pentru că nu ne permite pandemia, noi avem și alte valori. Putem arăta că suntem altfel și nu ne reprezintă marea beție, mult șașlâc și cîrnăței. Vrem să sărbătorim valorile frumoase”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. 

Primarul a specificat că pe parcursul zilei de astăzi vor fi definitivate programele evenimentelor planificate pentru Hramul Orașului.

Menționăm că, în acest an se împlinesc 584 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului.