Primăria municipiului Chișinău informează că grupul de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor licitației privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru capitală, a desemnat ofertantul câștigător. Astfel, compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanayii ve Ticaret" va livra unitățile de transport pentru municipiul Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei Chișinău, compania a oferit prețul de 156.400 de dolari pentru o unitate de transport, echivalentul a 132.300 euro. De asemenea, compania câștigătoare a oferit garanție de 5 ani pentru lotul de autobuze. 

Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru la alegerea ofertantului a fost raportul calitate - preț propus de producător, precum era stipulat în caietul de sarcini.

În context, primarul general, Ion Ceban, a ținut să menționeze că membrii grupului de lucru au votat unanim pentru oferta propusă de Compania ISUZU, care a fost selectată din mai mulți producători: MAZ, BMC, ISUZU, OTOKAR.

Totodată, pe perioada de garanție, producătorul își asumă responsabilitatea să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor: serviciul schimb de uleiuri, lubrefianți, filtre, centuri, deservirea aparatelor de aer condiționat, alte piese și materiale consumabile necesare.

Primăria capitalei a lansat la finele lunii iulie curent concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie.

Sursă foto: Primăria Chișinău