Oamenii legii vin cu detalii despre intoxicația de la liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei. Elena Băetrău, ofițer de presă al IP Orhei, a declarat pentru DESCHIDE.MD că, astăzi, în jurul orei 11:30 a parvenit un apel de la o angajată a liceului care a comunicat că persoane neidentificate au pulverizat cu spray lacrimogen pe holul instituției, iar drept consecință mai mulți elevi ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

Imediat la fața locului s-au deplasat angajații Inspectoratului de poliție Orhei, însă în același timp, directoarea instituției a fost instructată telefonic, cum în mod corect să organizeze evacuarea persoanelor din sediul liceului, să efectueze aerisirea încăperilor și prioritar să monitorizeze starea de sănătate a copiilor, cu implicarea responsabililor de la Asistența Medicală Urgentă la necesitate.

La fața locului polițiștii au stabilit că, astăzi, câțiva elevi, aflați în pauză pe holul scărilor dintre etajele unei aripe a blocului central de învățămînt, ar fi simțit dificultăți de respirație și disconfort în regiunea gâtului, fapt despre care s-a comunicat conducerii liceului, ulterior a fost informată Poliția și Asistența Medicală Urgență.

La moment din informațiile oferite de către conducerea instituției de învățămînt, îngrijiri medicale ar fi solicitat 14 elevi cu vârstele între 12-17 ani, iar starea de sănătate a acestora la momentul actual este satisfăcătoare. Din cercetările preliminare, se presupune că cineva din rândul elevilor, aflându-se în holul instituției ar fi pulverizat cel mai probabil cu un spray lacrimogen.

La fața locului se continuă investigațiile în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cazului, dar și în scopul identificării persoanei care ar fi comis fapta dată.

Detalii: 14 elevi de la un liceu din Orhei, spitalizați cu intoxicație. În instituție ar fi fost pulverizată o substanță necunoscută