În preajma Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, marcată anual pe 1 octombrie, două mii de persoane din municipiul Chișinău, cu vârsta de 70 de ani și mai mult, care au cea mai mică retribuție lunară, beneficiază de ajutor material unic în mărime de 500 de lei.

Contactată de IPN, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că bugetul municipal este unul limitat și, din aceste considerente, sunt selectate persoanele care au cea mai mare nevoie de acest ajutor. Este vorba despre persoane care, pentru că nu au stagiul de cotizare complet, nu au pensie, sunt doar beneficiari de alocații, care sunt și de trei sute de lei  lunar, precum și de vârstnici cu pensii mici. Alți vârstnici cu venituri mici, dacă nu au beneficiat de ajutor material anul acesta, pot depune o cerere pentru a le fi acordat acest suport.

Tot cu ocazia zilei de 1 octombrie, au fost distribuite colete cu produse alimentare pentru 222 de persoane în etate. Ajutoarele au fost organizate în colaborare cu preturile de sector, cu sprijinul agenților economici și a misiunilor religioase.

De asemenea, către data de 13 noiembrie, când este marcată Ziua Internațională a Nevăzătorilor și a Persoanelor cu Deficiențe de Vedere, 840 de membri ai asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din categoriile nominalizate pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.