Ex-avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a fost citat acum câteva zile la Procuratura Generală, pentru a fi audiat în calitate de martor, însă nu ar fi avut nimic de spus procurorilor, iar audierea a fost amânată. Asta deși pe pragul PG, într-o conferință de presă înainte de a fi organizată înainte de a fi audiat de procuror, Popa a susținut că a primit amenințări cu moartea din partea rudelor fostului său client, Vladimir Filat, dar și că a fost atacat în presă de către avocații lui Platon, Plahotniuc, Filat, dar și de către „oamenii lui Dodon”.

Surse apropiate anchetei, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că în cadrul audierilor la PCCOCS, Igor Popa nu ar fi făcut declarații, dar nici nu ar fi prezentat nicio probă în legătură cu cele declarate de el anterior cu privire la fostul său client.  Asta deși anterior, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Popa a spus că fostul premier, Vlad Filat, ar fi avut mai multe beneficii atunci când se afla în penitenciar, dar și că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi organizat și o petrecere în închisoare pentru Vlad Filat.

Solicitat telefonic, Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS, a evitat să ne confirme sau să ne infirme faptul că Igor Popa nu a declarat nimic procurorilor și că nici nu a prezentat probe, doar a menționat că avocatul Igor Popa a fost audiat de procurorii PCCOCS în calitate de martor, în contextul emisiunii televizate din săptămâna precedentă.

Comunicatorul procuraturii a mai menționat că așa cum audierea este vastă, „a fost luată o pauză”, astfel încât aceasta va fi continuată săptămâna următoare.

Amintim că fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a făcut mai multe declarații scandaloase despre ex-premierul Filat, la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV. Acesta a declarat precum că Vladimir Filat este cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani. Mai mult, liderul PLDM ar avea și în Franța un dosar pentru spălare de bani unde „a reușit să-și construiască două vile pe malul lacului Geneva, lângă cele ale lui Plahotniuc”, precum și că ar pastra legătura cu fostul lider democrat. 

Vineri, 25 septembrie, Vlad Filat a organizat o conferință de presă în care a oferit declarațiii la toate acuzațiile aduse de fostul său apărător. Liderul PLDM a negat că ar ține legătura și vorbește la telefon până în ziua de astăzi cu Vlad Plahotniuc, iar despre casele din Elveția și o oarecare mașină de lux, imputate de fostul său apărător, fostul premier susține că nu deține și nu a deținut locuințe în țara respectivă.