Locuiesc pe aceeași stradă, dar nu se pot bucura de aceleași condiții. Este vorba despre locuitorii din satul Rublenița, raionul Soroca. Autoritățile locale au asfaltat trei porțiuni de pe trei străzi diferite, fiecare pe o distanță de maximum 170 de metri. Astfel, asfaltul se întrerupe brusc, la o bucată de drum, creând zâzanie între vecini.

Primarul de Rubelnița, Vitalie Muntean, afirmă că banii alocați de către Guvern în cadrul programului „Drumuri bune” au ajuns numai pentru aceste porțiuni deja astfaltate.

„Câți bani ne-a dat Guvernul, atâta s-a făcut. Este vorba despre 1,2 milioane de lei. Trei drumuri am asfaltat și toate s-au oprit așa. Da' unde trebuia să se termine un drum?”, întreabă primarul.

Vitalie Muntean a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că cele trei drumuri au fost selectate anterior în cadrul ședințelor Consiliului local, când pe timpul Guvernului Filip s-au anunțat 3,5 milioane de lei pentru 1,5 kilometri de „drumuri bune” de la Rublenița.

„Apoi a venit Guvernul Sandu și s-a stopat tot. Ulterior am primit un milion de lei și cum puteam să tăiem? Încearcă să nu faci drumul celor care le-ai promis... Și am decis să facem câte o porțiune de pe toate cele trei drumuri ca să-i mulțumim pe toți”, a explicat primarul.

„Drumurile bune” de la Rublenița măsoară acum 500 de metri în total, iar primarul dă asigurări că nicio porțiune din cele renovate nu trece pe la poarta casei sale.