Opt copii au decedat în incidente doar în primele două luni de vară. Poliţia trage un semnal de alarmă şi spune că tot mai mulţi copii sunt implicaţi în accidente rutiere sau sunt loviţi de maşini pe trecerile de pietoni sau traversând neregulamentar strada. Cele mai periculoase zebre sunt cele nedirijate de semafor, relatează TRM.

Copiii spun că sunt prudenţi atunci când traversează strada.

„Traversăm starda la culoarea verde a semaforului şi ne uităm maşinele în ce direcţie se duc”. „Mă uit în stânga şi în dreapta şi, dacă sunt sigură cu nu sunt maşini, merg”, susţin copiii.

Îngrijoraţi de securitatea copiilor, unii părinţi preferă să-i însoţească la şcoală în fecare zi.

Potrivit poliţiei, doar în primele două luni de vară, 76 de copii au fost traumatizaţi, iar alţii opt au decedat în accidente.

„Aceste cifre sunt accidente întâmplate şi pe trecerile de pietoni, şi în afara acestora. Dacă accidentul are loc pe trecerea de pietoni, desigur că este vinovat şoferul, dacă este în afara trecerii de pietoni - este vinovat şoferul, dar şi copilul”, a declarat Natalia Golovco, ofiţer de presă la Inspectoratul Naţional de Securitate Publică.

Astfel, părinţii sunt îndemnaţi să-şi înveţe copiii să traverseze regulamentar strada, iar şoferii să dea dovadă de prudenţă maximă, mai ales în localităţi.