UPDATE 19:00 - După șapte ore de intervenție continuă pompierii lucrează la fața locului pentru lichidarea efecientă a incendiului. Pe parcursul serei aceștea vor continua intervenția pentru stingerea totală, iar la fața locului urmează să fie efectuate lucrări de demontare a construcției acoperișului prin utilizarea tehnicii de tip macara, care vor favoriza intervenția echipelor deasupra. Până la această oră nu au fost raportate victime sau persoane sinistrate. Laboratorul experimental antiincendiar ajuns la fața locului va efectua toate cercetările de rigoare pentru inaintarea primelor versiuni. Specialiștii vor realiza cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei de producere a arderii.

UPDATE 16:48- Potrivit IGSU incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2. La moment, pompierii efectuează lucrări de spălare și demontare în interiorul clădirii.

UPDATE 14:36 - Potrivit IGSU, la ora 14:15 tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naționale a cedat. Intervenția este una complexă întrucât construcția acoperișului este îndeplinită din materiale de lut și lemn. Pentru stingerea incendiului la fața locului continuă să lucreze 10 echipaje de salvatori și pompieri.

UPDATE 13:12 - IGSU informează că, la moment, pentru stingerea incendiului sunt antrenate 8 autospeciale de intervenție din cadrul IGSU. Totodată au fost create cinci echipe ale Serviciului de protecție contra gaze și fum, care lucrează pe trei sectoare în interior și în exterior pentru localizarea și lichidarea arderii. La ora 12:43 incendiului i s-a conferit gradul sporit de intervenție. Pentru dirijarea intervenției, la fața locului este creat statul major.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Două autospeciale au intervenit la stingerea unui incendiu care ar fi izbucnit la Filarmonica din capitală. Din imaginile publicate de un martor ocular pe Facebook se vede că în zonă este fum, iar la fața locului au intervenit două autospeciale ale pompierilor.

Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcaș, incendiul a izbucnit la o anexă a Filarmonicii.

Ulterior, IGSU a informat printr-un comunicat că, astăzi, 24 septembrie pompierii din municipiul Chișinău au fost alertați pentru a lichida un incendiu care a izbucnit pe strada Varlaam 78. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. Potrivit primelor informații, a fost depistat fum dens din acoperișul clădirii Filarmonicii Naționale din capitală. La fața locului în cel mai scurt timp au fost îndreptate 5 echipaje de pompieri inclusiv și o autoscară. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că arde acoperișul unei anexe. La moment, nu au fost raportate victime, iar pompierii efectuează intervenția pentru localizarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

 

Video: Adriana Marian

sursa video: Facebook.COM // ‎Dimitrian Simion‎ 

Video: IGSU