Poliția a primit 52 de automobile noi, de model „Dacia Duster”, achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției”, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Valoarea achiziției constituie în jur de 20 de milioane lei, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că toate automobilele sunt echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS), incluse în sistemul național de intervenții 112. Acestea urmează să fie dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată, precum și alte echipamente necesare unor intervenții profesioniste din partea polițiștilor.

În perioada implementării Programului de reformă a poliției, pentru diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență, la nivel de țară, au fost achiziționate în total 107 astfel de autospeciale.

„Prin intermediul noilor achiziții se urmărește diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru polițiștii implicați în astfel de misiuni” a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate autospeciale pentru transportarea persoanelor deținute, pentru serviciile de investigare a infracțiunilor, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii poliției etc.