Două persoane au fost arestate, după ce ar fi șantajat un tânăr mai bine de câteva luni de zilem, anunță Inspectoratul de Poliție Bălți într-un comunicat remis presei.

Este vorba despre un bărbat de 29 și o femeie de 38 ani, care, cu scopul de dobândi ilicit bunurilor altei persoane, aplicând violența fizică și psihică, inclusiv diferite metode de amenințare, au obținut de la victimă cardul bancar salarial al acestuia, mijloace bănești și diverse alte bunuri în sumă de 34 500 lei.

„La fel cei doi, au constrâns victima să ia un telefon mobil în credit, transmițându-l acestora în folosință. La 17 septembrie, în urma măsurilor speciale efectuate de ofițerii de investigații sub conducerea procurorilor, bărbatul de 29 ani suspectat în săvârșirea infracțiunii, a fost reținut în flagrant, în momentul primirii unei tranșe de bani”, se arată în comunicat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de "Șantaj", iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă de până la 67 500 lei.

Actualmemte, persoanele bănuite se află în arest preventiv pe un termen de 30 zile.