Strada 31 august 1989 din Chișinău ar putea deveni Coridor Verde. Proiectul „Renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde” a fost prezentat astăzi de primarul general Ion Ceban și a fost consultat cu comunitatea bicicliștilor.

Renovarea străzii 31 august va fi realizată în cadrul pachetului II al proiectului “Chişinău – Drumuri Urbane” , finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Proiectul prevede schimbarea categoriei străzii 31 august 1989 din stradă cu prioritate pentru automobile în stradă pe care pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele.
 
„Ne propunem transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu. Conform proiectului propus, pe acestă stradă va fi lărgit trotuarul și amenajate pistă cu sens dublu pentru bicilete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate, semafoare și extensii de curbură a trotuarelor”, informează primarul capitalei. 
 
Planul de redesign al străzii a fost elaborat de laboratorul “LaMiez” cu suportul “Green City Lab” și PNUD Moldova. Urmează să fie lansată licitația pentru identificarea companiei care va realiza lucrările, iar finalizarea proiectului este prevăzută pentru toamna anului 2021.