Un avion al companiei „Air Moldova”, de pe cursa Chișinău – Istanbul, a fost reținut vineri, 18 septembrie, pe aeroportul din Istanbul, Turcia, după aterizare. Drept motiv a servit o datorie istorică acumulată în perioada în care „Air Moldova” era companie de stat. Pasagerii cursei Istanbul – Chișinău, care urmau să beneficieze de aceeași navă, vor fi transportați spre Chișinău astăzi, 19 septembrie.

Într-un comunicat de presă, compania a venit cu următoarele precizări: „Aeronava este din flota 9U. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil”.

Astfel, la 18 septembrie, după operarea cursei Chișinău – Istanbul, nava A320 ERAXP a fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău.

„Afirmăm că această acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei „Air Moldova”. În momentul de față, managementul companiei duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și întreprinde toate măsurile necesare pentru soluționarea cazului. Se depun toate eforturile, astfel încât situația creată sa nu influențeze orarul zborurilor companiei „Air Moldova”, spun reprezentanții companiei, transmite TV8.