Deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru au inaugurat ieri, 16 septembrie, un grup sanitar în Gimnaziul Hiliuți din raion. Deși se aflau în incinta unei instituții de învățământ printre copii, cei doi socialiști nu purtau măști medicinale. Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, afirmă că acest lucru este rușinos, pentru că „suntem blocați în pandemie și înecați în covid”.

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuți împreună cu Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîșcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, scrie Vasile Secrieru pe pagina sa de Facebook.

Ala Nemerenco a criticat gestul socialiștilor. 

„Suntem blocați în pandemie și înecați în covid. Oamenii mor și numărătoarea a trecut de mie. Economia la pământ. Izolați de toată lumea. În topul rușinii. Parlamentul mai mult lipsă decât în lucru. Și în acest timp deputații socialiști ocupați cu tăiatul panglicilor roșii prin WC. (Președintele probabil va veni cu suita sa la sfințire). Meleagul nostru mai jos decât atât nu a fost adus de nimeni în toată istoria sa. “Țucumberii” ăștia îs talentați rău la prostie...”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.