Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vine cu detalii despre persoanele din Bălți care au rămas blocate între multe plăci de beton, dintre care 2 s-au ales cu traume, iar una a decedat.

Potrivit comunicatului IGSU, în seara zilei de 15 septembrie angajații IGSU din nordul țării au fost solicitați pentru a interveni la deblocarea a trei persoane care au rămas prinse între mai multe plăci de granit, care au căzut în timp ce erau descărcate din remorca unui camion de model MAN. Cazul a avut loc pe teritoriul unei întreprinderi de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:57.

Potrivit primelor informații, trei bărbați cu vârstele de 34 și 35 de ani au rămas blocați. La fața locului au intervenit salvatorii din cadrul Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălți care au stabilit că o persoană în vârstă de 34 de ani a decedat pe loc, iar alte două persoane cu vârstele de 34 și 35 de ani au diverse traumatisme. Toți trei bărbați au rămas blocați în plăcile de granit cu greutate de peste 1.5 tone.

Angajații IGSU au efectuat operativ operațiunea de deblocare, utilizând echipament specializat din dotare, reușind să salveze cei doi bărbați și să recupereze corpul neînsuflețit a persoanei decedate. Bărbații salvați au fost preluați de medici pentru ulterioare îngrijiri medicale. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 59 situații de risc.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O persoană a murit, iar altele două au ajuns la spital cu traumatisme, după ce peste acestea au căzut câteva plăci de beton.

Potrivit Poliției incidentul s-a produs în seara zilei de 15 septembrie, în jurul orei 20:00, în mun. Bălți. Plăcile de beton au căzut peste cele 3 persoane în urma descărcării de pe un TIR. Persoanele au rămas blocate. La fața locului s-a deplasat Direcţia regională căutare-salvare nr. 2.

În jurul orei 21:00 cele trei persoane au fost deblocate, dintre care două persoane erau vii, cu diferite traumatizme, iar o persoană - decedată. Oamenii legii investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii indicentului.