Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, au semnat astăzi, 15 septembrie, un Acord de Cooperare privind combaterea spălării banilor în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale.

Obiectivul acestui acord este de a asigura transparența procesului de formare a prețurilor la medicamente și dispozitive medicale, precum și garantarea accesibilității acestor produse pentru cetățenii Republicii Moldova.
 
În scopul realizării obiectivului propus, instituțiile semnatare vor stabili mecanismele de cooperare și vor asigura schimbul de informații necesare pentru protejarea sistemului financiar al Republicii Moldova de riscurile spălării banilor, precum și asigurării unor investigații financiare aferente tranzacțiilor și activităților suspecte, identificate în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale. 
 
„Pentru a nu admite creșteri nejustificate ale prețurilor la medicamente, Agenția permanent a căutat soluții eficiente, orientate spre o mai mare transparență în lanțul de aprovizionare cu produse medicale. Astfel, am decis să ne consolidăm capacitățile instituționale, prin inițierea cooperării și schimbului de informații cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cu scopul de a conjuga eforturile în lupta contra acestui fenomen”, a declarat Eremei Priseajniuc.