Un tânăr a ajuns pe mâna oamenilor legii, după ce a aruncat cu pietre în sectorul de poliție din orășelul Sîngera, din municipilul Chișinău.

Potrivit informațiilor preliminare, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care s-ar afla la evidența medicului narcolog, și care în această dimineață ar fi intenționat să incendieze sectorul de poliție din Sîngera, însă doar a aruncat cu pietre și a stricat geamurile și panoul informativ.

Acesta ar fi stricat și geamurile unor case din proximitatea sectorului de poliție.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că despre acest incident oamenii legii au fost alertați în această noapte, în jurul orei 02:00, de către locuitorii orășelului Sîngera.

„La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Botanica și un echipaj BPRO. Tânărul a fost încătușat și escortat la IP Botanica, unde a fost reținut pentru 72 de ore. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incidentul, dar și ce l-a făcut pe tânăr să recurgă la aceste acțiuni”, ne-a spus Stati.

Totodată, pe acest caz polițiștii au pornit o cauză penală pentru vandalism, iar acesta riscă să se aleagă cu o amendă de la a fost initiata o cauza penala pentru vandalizm, care conform legislatiei se pedepseste cu amenda de la 27 500 de lei până la 42 500 de lei, 200 de ore de muncă neremunerată în folosul societății, ori cu închisoare de până la un an.