Furtună aruncă povara declarațiilor sale scandaloase în ograda cetățenilor: Am fost înțeles eronat

08 Septembrie

Foto:

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care ieri în cadrul unei emisiuni a declarat că „COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și cei din jur”, a explicat astăzi într-un briefing de presă că „expresia a fost înțeleasă eronat” și că în domeniul medicinii termenul „povară” are altă conotație decât cea folosită în societate.

„Pornim de la termenul povară, m-am referit la explicația medicală a termenului, ci nu la cea socială. Nu este prima dată când acest termen este folosit de mine. Vreau să vin cu compasiune și empatie față de cei care nu au înțeles corect mesajul meu și care cumva au fost afectați de acel mesaj. Încă o dată îmi aduc scuzele de rigoare față de cei care într-un fel sau altul au înțeles altfel expresia „povara COVID”. Din punct de vedere medical este un termen corect”, a declarat Furtună. 

„De fiecare dată când am anunțat decesele provocate de COVID mi-am exprimat condoleanțele, lucru care-l fac și până-n prezent. Peste toate acestea eu sunt om viu și sufăr cu toate persoane, cu toți colegii mei care s-au infectat de COVID. Scopul meu este de a-mi aduce scuze pentru înțelesul expresiei povară. Vă mulțumesc pentru înțelegere și îmi cer scuze pentru expresia care a fost înțeleasă eronat”, a mai adăugat șeful ANSP.

Detalii: Ex-ministrul Sănătății regretă că l-a promovat pe Furtună la ANSP: Medicii decedați tot au fost o povară?

Amintim că, şeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, a declarat că, în general, coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi. „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. 

Detalii: Declarație scandaloasă a șefului ANSP: COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și cei din jur

Mai mulți politicieni condamnă declarația scandaloasă a șefului ANSP și îi cer demisia: Dvs. sunteți o povară, nu cei răpuși de Covi

 

 
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER