Pe 16 februarie ar putea să aibă loc prima ședință de judecată în care se va trece la examinarea propriu-zisă a dosarului primarului de Orhei, Ilan Shor.

Anunţul a fost făcut de avocații lui Shor, cu menţiunea că astăzi „au fost examinate mai multe solicitări care țin de procedură”

„Astăzi au fost examinate mai multe solicitări care țin de procedura de examinare ulterioară a dosarului penal în cazul lui Ilan Shor. La următoarea ședință vom trece la prima etapă de examinare; dar totul depinde de pregătirea părților”, a spus avocatul.

El a precizat că atât apărarea, cât și acuzarea au prezentat deja listele cu martorii ce urmează să fie audiați. 

Amintim că Ilan Shor a fost reținut pe 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui, dosar ce vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și o spălare de bani, comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior, primarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile

Shor are statut de învinuit și într-un dosar iniţiat încă în 2014. CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui Shor, adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.