Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliței, după ce le-a declarat „război” vitezomanilor de pe șoselile naționale, dar și celor care urcă băuți la volan, vine cu avertizări și pentru șoferii care noaptea au obiceiul să tureze la maxim motoarele pe străzile capitalei, dar și amatorii de curse ilegale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paiu scrie că în ultima perioadă, în adresa sa, parvin tot mai multe plângeri despre faptul că noaptea străzile din Chișinău devin piste de întreceri ilegale pentru vitezomani.

Paiu mai menționează că, după ce oamenii legii au făcut o cercetare mai amplă, s-a stabilit că la astfel de curse neautorizate participă tineri între 18 și 30 de ani, ele fiind organizate pe rețelele de socializare, iar din acest motiv, polțiștii nu cunosc cu exactitate locul și ora unde se desfășoară acestea.

„Supărător este faptul că gălăgia provocată de motoarele mașinilor lor nu vă lasă să dormiți, iar cel mai grav este că ceilalți participanți la trafic sunt puși în pericol de către astfel de întreceri. Teribilismul, combinat cu o mașină puternică, duce de multe ori la tragedii. Acești “superșoferi” care de fapt sunt un pericol iminent pentru viață , se dau mari. Ei consideră că astfel cresc în fața ochilor celorlați. Se cred grozavi, dar din păcate, se ajunge la accidente fatale. Cercetările noastre au scos la iveală faptul că la astfel de curse neautorizate participă tineri între 18 și 30 de ani. Ei se organizează pe rețelele de socializare și stabilesc punctele de întâlnire. Din acest motiv noi, oamenii legii, nu știm unde exact ei vor apărea. Aceștia vor neapărat să ajungă primii pentru bani. Acolo se fac foarte multe pariuri. Se filmează și postează pe rețelele de socializare pentru a impresiona”, scrie Paiu.

Șeful IGP, susține că aceste curse sunt considerate infracțiuni, iar cei care le organizează se pot alege cu 2 ani de pușcarie.

„Pentru a contracara fenomenul , vom aplica mai multe tactici, dar nu le voi divulga pe toate acum, va fi o surpriză pentru ei. Însă vă asigur, voi anihila paradisul vitezomanilor din Republica Moldova”, subliniază pe final șeful poliției.