Fiul viceministrului de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ion Stratulat, a fost reținut pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale șeful-adjunct al Oficiului Cadastral Teritorial Chişinău nr.1 şi contabilul–şef al Întreprinderii de Stat Staţiunea Tehnologico-Experimentală „Codru" au fost reţinuţi de Procuratura municipiului Chişinău pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că în intervalul anilor 2012 - 2016, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bănuiţii au însuşit de la două persoane, locuitoare ale capitalei peste 38,7 milioane lei, sub pretextul de a le „aranja" privatizarea unor terenuri din
str.Şoseaua Hînceşti din mun.Chişinău. După ce au înţeles că au fost înşelate, victimele s-au adresat la Procuratură, iar funcţionarii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

Aceştia au 35 şi, respectiv, 68 de ani, iar la demersul procurorilor, şeful-adjunct al OCT Chişinău nr.1 a fost deja plasat în arest preventiv pentru o lună, urmând ca mâine instanţa să se pronunţe şi în privinţa arestului contabilului-şef.

În prezent, urmărirea penală continuă, procurorii urmînd să identifice toate persoanele implicate în această schemă ilegală pentru a le deferi justiţiei.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Totodată surse din cadrul anchetei au declarat pentru Deschide.MD că unul din cei reținuți este fiul viceministrului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ion Stratulat. Acesta din urmă este membru al Consiliului Politic PDM și președintele Organizației Teritoriale Orhei.