Un membru activ și persoană apropiată hoțului în lege Petru Gâlcă, alias Micu", dar și fratele său, au ajuns la spital, după ce au fost atacați în plină zi de cinci persoane care ar fi membri ai organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul ”hoț în lege”, Vladimir Moscalciuc. Incidentul ar fi avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 20 august, lângă o tonetă de cafea de pe o stradă din orașul Orhei, susțin sursele Deschide.MD din teritoriu.

Sursele noastre din Orhei, care au fost martori la acest incident, ne-au comunicat că ar fi vorba despre Sergiu Stici, un cunoscut personaj în lumea interlopă, acesta fiind membru foarte activ şi apropiat hoţului în lege Gâlcă Petru, alias Micu, dar care totodată este și organizatorul unei grupări criminale, care este bănuită că ar fi fost implicată în comiterea mai multor infracţiuni grave, deosebit de grave, cum ar fi omoruri, răpire de persoane, jafuri.

Stici era împreună cu unul din cei trei frați ai săi, când de ei s-au apropiat circa 5 persoane și i-au luat la pumni. În urma conflictului, a cărui motive nu le cunoaștem, cei doi frați Stici au fost internați la Spitalul raional Orhei, cu diverse traumatisme.

Totodată, sursele noastre susțin că se presupune că cei cinci atacatori, ar fi membri ai organizației criminale „Makena”, cu care anterior frații Stici și-au ispășit pedepasa într-un penitenciar din R.Moldova.

Amintim că în anul 2016, procurorii au anunțat că șase membri ai unei grupări conduse de un apropiat al interlopului Petru Gâlcă, alias "Micu", au fost reţinuți, fiind acuzați de mai multe infracțiuni, comise acum 10 ani în raionul Orhei.

Potrivit procurorilor, suspecții ar fi comis un omor în timpul unor reglări de conturi între interlopi, și i-ar fi bătut crunt și jefuit pe alţi trei bărbaţi. Bănuiții au între 20 şi 40 de ani şi sunt locuitori ai raionului Orhei.

Potrivit procurorilor, în iunie 2006 suspecţii l-ar fi ucis pe un locuitor al oraşului Orhei, iar doi ani mai târziu, trei locuitori ai satului Lucaşeuca au avut de suferit de pe urma acestei grupări.