Sumele furate din automobilul personal - 45 de mii de lei, 40 de euro şi 100 de dolari - erau destinate muncitorilor de la Biserica "Sf. Dumitru" de la Telecentru şi proveneau dintr-o donaţie, a declarat secretarul eparhial al Mitropoliei Moldovei, Vadim Ceibaş, păgubaşul.

Părintele Vadim Cheibaș s-a arătat din start foarte deranjat de titlul știrii postate la 5 februarie pe Deschide.MD.  

„Nu vă supărați, chiar am vrut să vă întreb, dumneavoastră de ce ați dat așa titlu caraghios – „nebisericesc”. E oare nebisericesc ca un preot să aibă bani la el?”  

I-am explicat părintelui că furtul, în sine este, nu are cum să fie un act nebisericesc. În replică, Cheibaş a spus: „Din context, mi-am dat seama că este nebisericesc faptul că omul poartă atâția bani. Problema este că banii respectivi constituiau o donație și erau destinați pentru plata lucrătorilor la o biserică”.

Vadim Cheibaș este parohul Bisericii "Sf. Dumitru" de la Telecentru, destinată Societăţii Orbilor din Republica Moldova.

Părintele Cheibaș a refuzat să răspundă la alte întrebări.

Asupra furtului din mașina lui Cheibaș a fost deschis un dosar penal, care se află în gestiunea Inspectoratului de Poliție Centru.

Cazul a avut loc la 4 februarie, în timp ce Cheibaş îşi lăsase maşina în parcarea "Baby Hall" de pe strada Negruzzi, 2/4. Infractorii au furat din automobilul său o geantă cu 45 de mii de lei, 400 de euro şi 100 de dolari.

La faţa locului a fost chemată poliţia care urma să investigheze cazul.