UPDATE // 12:05 // Solicitată telefonic, Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că despre acest caz poliția a fost alertată de către mama victimei, o femeie de 74 de ani, care a comunicat că fiul ei a fost bătut de către un vecin.

„Deplasându-se la fața locului polițiștii au stabilit că la 14 august bărbatul de 34 ani la domiciliul său, împreună cu un alt consătean de 35 ani, au servit băuturi alcoolice. La un moment dat între ei s-a iscat o ceartă, în urma căreia bărbatul de 35 ani a lovit victima cu o țeavă metalică provocându-i multiple lovituri pe diverse părți ale corpului. În rezultatul traumelor primite acesta a fost transportat la spitalul din Ștefan Vodă, unde în scurt timp a decedat. Pe cazul dat a fost pornită cauză penală conform art.145 al.1 Cod Penal al RM "Omor intenționat", iar bănuitul a fost reținut pe un termen de 72 ore”, a precizat Vetcu.

Reprezentantul IGP a ținut să menționeze că agresorul anterior  a fost judecat pentru infracțiune de cauzare de leziuni corporale grave,  fiind eliberat din detenție în luna mai 2020.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un tânăr a murit, după ce a fost bătut cu bestialitate în propria locuință de către un coleg de pahar. Tragedia a avut loc în seara zile ide ieri, 14 august, în localitatea popeasca din raionul Ștefan Vodă. Cei doi au consumat băuturi alcoolice împreună, după care între ei s-a iscat un conflict care a culminat cu o tragedie.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 34 de ani, care aseară, în jurul orei 18:30, a fost transportat de acasă cu ambulanță la spitalul din Ștefan Vodă, după ce a fost bătut cu bestialitate de către un alt tânăr de 35 de ani. 

Tânărul a fost internat în stare gravă la spital, iar din nefericire, în jurul orei 23:00, din cauza traumatismelor grave a murit pe patul de spital.

Oamenii legii au pornit o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care a izbucnit conflictul între cei doi, iar tânărul de 35 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.