Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie pentru mai multe state (conform situației din data de 14 august 2020). Acestea pot fi văzute în documentul atașat.

Informația exhaustivă poate fi accesată pe site-ul ministerului www.mfa.gov.md (banner: Alerte de călătorie COVID-19) sau pe adresa directă: https://bit.ly/33Yp8zJ  (fișier în format pdf).

Suplimentar la resursele MAEIE, este recomandată consultarea datelor actualizate privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarele adrese:

Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană): bit.ly/3eBoSIP   

IATA Organizația Internațională a Aviației Civile: bit.ly/30Uf75i 

Pentru cetățenii Republicii Moldova care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, recomandăm monitorizarea actualizărilor publicate pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele de reședință. Lista poate fi accesată pe site-ul web al ministerului: https://bit.ly/39rMG0L.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 - (gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova) sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteţi expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.