Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un specialist. Este vorba despre medicul Iacob Papușoi, care activa la spitalul raional Cimișlia. Desprea aceasta anunță colegii medicului pe pagina de Facebook a instituției medicale.

„Cu profunda tristete aducem vestea despre trecerea in nefiinta a fostului coleg-medic Iacob Papusoi, care la virsta de 66 ani a pierdut lupta cu virusul ucigas. Aducem condoleante familiei, rudelor si celor apropiati in legatura cu dramatica soarta a familiei.Exprimam cele mai frumoase amintiri si respect pentru activitatea de peste 40 ani in sistemul medical din raion a medicului Papusoi Iacob. Dumnezeu sa-l odihneasca in lumea celor drepti. Colectivul IMSP spitalul raional Cimislia”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook IMSP Spitalul raional Cimislia.

UPDATE 17:00 - Ministerul Sănătății anunță oficial deceseul lui Iacob Păpușoi, în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic traumatolog în cadrul Spitalului Raional, până în anul 2017. Acesta a fost internat la data de 03 august, la Spitalul Clinic Republican. MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei.

Decesul respectiv nu va intra în cifra lucrătorilor medicali răpuși de COVID-19, deoarece medicul nu mai activa din 2017 în sistemul medical.

În total, 30 lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.