Un deținut de 26 ani, care își ispășește pedeapsa de patru ani în penitenciarul din orașul Soroca pentru jafuri și furturi, este documentat pentru șantaj. Acesta, iniția conversații pe rețelele de socializare cu persoane de gen feminin și prin diverse provocări le determina să-i expedieze poze intime, iar ulterior amenințându-le că va răspândi informațiile obținute la rude, solicita diverse sume de bani.

Suspectul ar fi racolat și un bărbat de 29 ani din orașul Florești, care anterior își ispășise pedeapsa pentru furturi în același penitenciar, prin intermediul căruia primea banii transmiși de victime.

Astfel, la începutul lunii iulie, o femeie de 35 ani din Căușeni a depus o plângere la Poliție comunicând că a fost constrânsă să transmită suspectului suma de 64.000 de lei, pentru ca acesta să nu facă publice informațiile obținute.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la cei doi membri ai grupului, au fost ridicate acte confirmative de transferuri bănești, cartele telefonice folosite la infracțiunile comise de către ei, ciorne cu evidența sumelor bănești obținute în urma acțiunilor de șantaj.

Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, la fel fiind examinate corpurile delicte ridicate în cadrul perchezițiilor. În continuare, urmează a fi identificate și alte victime care au pătimit în urma activității infracționale ale  grupului.

Pentru acțiunile comise, persoanele vinovate riscă până la 7 ani privațiune de libertate sau amendă de până la 67.500 lei.