UE face toate eforturile pentru ca vaccinuri sigure și eficiente împotriva SARS-COV-2 să ajungă cât mai repede la cetățeni. Declarația aparține europarlamentarului român Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate (#EU4Health). Acesta a asigurat cetățenii R. Moldova că pot conta pe sprijinul său în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19 și a tratamentelor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru COVID-19.

„Cetățenii din Republica Moldova pot conta pe susținerea mea în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19 și a tratamentelor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru tratamentul împotriva noului tip de coronavirus. În UE facem toate eforturile pentru ca vaccinuri sigure și eficiente împotriva SARS COV 2 să ajungă cât mai repede la cetățeni. 23 de proiecte de cercetare au primit 128 de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin Programul Orizont 2020 pentru combaterea pandemiei. Peste 300 de echipe de cercetare din 40 de țări din UE sunt angrenați în lupta împotriva noului tip de coronavirus și sunt convins că priceperea, experiența lor, tehnica de înaltă performanță pe care o folosesc și, nu în ultimul rând, devotamentul lor pentru Cercetare și Medicină vor da rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a comentat pentru DESCHIDE.MD Cristian Bușoi.

Amintim că, aflat într-o vizită de lucru la București, Eremei Priseajniuc, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din R. Moldova, în cadrul unei întrevederi cu Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a solicitat sprijinul statului român pentru obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19 și a medicamentului Remdesevir utilizat în tratamentul Covid-19, dat fiind faptul că, anterior, România a făcut deja asemenea solicitări prin mecanismul de cooperare a Comisiei Europene.

Posibilitatea includerii R. Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană a fost discutată de Eremei Priseajniuc inclusiv cu europarlamentarul Cristian Bușoi. În cadrul întrevederii Priseajniuc a apreciat rolul important pe care îl joacă europarlamentarul în cadrul Parlamentului European, dar și a întregului sistem european de sănătate.

Detalii: R. Moldova solicită sprijinul României pentru obținerea vaccinurilor anti-Covid și a medicamentului Remdesevir