Președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că autoritățile au înregistrat patru cazuri de îmbolnăvire repetată de COVID-19 și că nu există imunitate colectivă la coronavirus, transmite MOLDPRES.

Potrivit șefului statului, analiza situației pandemice în Republica Moldova impune "precauție și respectarea măsurilor de prevenție".

"În acest moment există 7626 de cazuri active de coronavirus. 442 de persoane se află în stare gravă. De la începutul pandemiei până în prezent s-au înregistrat 28 223 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, din care 70 la sută au fost vindecate", a declarat Igor Dodon.

Președintele a îndemnat cetățenii să respecte măsurile de prevenție, afirmând că "din toate cazurile înregistrate, doar 228 au fost din import, restul sunt cu transmitere locală".

Amintim că Deschide.MD a scris zilele trecute despre faptul că unul dintre persoanele care s-a infectat repetat cu COVID-19 este președintele raionului Ștefan Vodă, socialistul Vasile Maxim.

Detalii: Președintele raionului Ștefan Vodă, diagnosticat repetat pozitiv cu COVID-19