Din 3459 de angajați din sistemul de sănătate infectați cu Covid-19 doar 1061 (mai puțin de 30%) au primit indemnizația unică de 16 mii de lei, iar alții 550 urmează să o primească, „doar că nu este clar când se va întâmpla acest lucru”. Un document în acest sens a fost publicat de către deputatul „Pro Moldova”, Ruxanda Glavan.

Potrivit parlamentarului, aceste cifre i-au fost furnizate urmare a unei interpelări făcute în adresa Ministerului Sănătății.

Dar cu restul angajaților sistemului de sănătate care s-au îmbolnăvit de Covid, cum rămâne? Analizând în spiritul logicii voastre, stimați guvernanți, ar trebui să înțelegem că ceilalți vor rămâne cu ochii în soare pentru că s-au îmbolnăvit «intenționat» sau «din neglijență», sau că «nu s-au îmbolnăvit la locul de muncă»”, a scris Glavan?

Deputatul menționează că în Republica Moldova angajații din sănătate s-au îmbolnăvit din cauza incompetenței autorităților: „Testarea periodică a cadrelor medicale a rămas doar o declarație! Iar dezamăgirea lor crește zilnic, pe fundalul multor altor inacțiuni, dar și promisiuni de-ale voastre, uitate pe drum”.

Despre faptul că am cerut informația să fie detaliată și DEPERSONALIZATĂ, pe instituții și funcții (medici, asistenți,infermieri, alt personal), iar ministerul mi-a invocat protecția datelor cu caracter personal, tac și mă minunez în continuare de prostia în care zac unii funcționari. Sejur plăcut!”, a punctat ea.