Bărbatul care a afișat steagul separatist al Transnistriei, la un eveniment sportiv în toamna anului 2019, a fost amendat cu 450 de lei. Hotărârea a fost pronunțată zilele trecute de către Judecătoria Chișinău.

Mai exact, este vorba despre Ghenadie Nicora, președintele clubului sportiv de Karate „Maestrul” din Chișinău, care a organizat în data de 27 octombrie 2019 un turneu, la care au participat și persoane oficiale, în special consilierul președintelui Igor Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici. Atunci, alături de steagurile Republicii Moldova și al Ucrainei, a fost afișat și drapelul separatist al Transnistriei.

Detalii: „Steagul” Transnistriei a fost afișat la un eveniment sportiv din capitală în prezența oficialilor moldoveni

În cadrul ședinței de judecată, Nicora a recunoscut vina, dar a comunicat instanței că a fost „din imprudență” și nu și-a dat seama de consecințe, solicitând aplicarea amenzii minime în legătura cu faptul că nu a cunoscut despre faptul că aceasta constituie o încălcare.

În urma examinării materialelor dosarului, magistrații au hotărât aplicarea unei amenzi în mărime de 450 de lei, cu posibilitatea de a achita 50% din amendă dacă plata va fi efectuată în decurs de 3 zile lucrătoare.

În acest context, Deschide.MD aduce aminte că, autoritățile i-au aplicat o amendă în mărime de 1500 de lei Dianei Crudu, româncă din R. Moldova, care a arborat în decembrie 2018 în curtea sa un tricolor românesc.

Detalii: VIDEO // Amendată pentru arborarea drapelului românesc! Diana Crudu: „Tare scump te costă, la Chișinău, să fii român adevărat!”