Zeci de persoane au fost rănite, iar una și-a pierdut viața, în urma a 17 accidente rutiere care s-au produs pe șoselele din R.Moldova în weekend-ul trecut. Totodată, potrivit datelor statistice ale INSP, în perioada 8 - 10 august curent, inspectorii INSP implicați în au depistat circa 1300 de încălcări ale RCR.

Weekend-ul trecut, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 31 de persoane traumatizate, iar unaa decedat.

Din numărul total, peste 500 de șoferi au depășit limita de viteză, 59 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 286 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 113 de conducători auto au primit procese-verbale deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 59 de șoferi.

Inspectorii INSP al IGP au intervenit de urgență în 114 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care circa 20 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.