În un lucrător din sistemul medical al R. Moldova a fost răpus de COVID-19. Al doilea pentru ziua de astăzi. Este vorba despre Mangîr Elena, care activa în calitate de felcer la Substația de Asistență Medicală Urgentă Hîncești, PAMU Cărpineni. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de căre Vladislava Ceban, purtător de cuvânt al CNAMUP.

„Colaboratorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească exprimă condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a felcerului Mangîr Elena. Aducem un ultim omagiu dragei noastre colege, care s-a stins din viață la data de 9 august 2020. Mangîr Elena s-a născut la 17 octombrie 1962. Din anul 1997, doamna Elena a activat la Serviciul de Urgență, consacrându-și întreaga viață sănătății oamenilor. A lucrat în calitate de felcer la PAMU Cărpineni în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Hîncești. Ea a fost un exemplu de virtute și de onestitate, un reper de moralitate și un model demn de urmat pentru toți colegii. În memoria noastră doamna Elena Mangîr va rămâne mereu un om cu suflet mare, de o rară înțelepciune, un adevărat profesionist și o adevărată familistă”, se arată în mesajul postat de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Menționăm că în această dimineață a fost anunțat deceseul unui alt lucrător medical din R. Moldova. Este vorba despre Maria Popușoi, medic imagist la IMSP CS Cimișlia.

Detalii: Încă un medic din R. Moldova a pierdut lupta cu COVID-19

În total, 30 lucrători medicali din R. Moldova au decedat din cauza infecției COVID-19.